Bestanden en brieven

Hildegard Bestanden en brieven 2 Reacties

Hieronder kun je rapporten, brieven en voorgestelde werkprofielen lezen met betrekking tot de functiedifferentiatie in Wet BIG 2 en welke gevolgen dit kan hebben voor verpleegkundigen.

Reacties 2

 1. Beste allemaal,
  Ik heb nog wat dingetjes:

  Artikel 36 BIG; in deze artikel staan de experimenteer beroepen.
  Klinisch technoloog
  Bachelor Medisch Hulpverlener
  Verpleegkundig specialist

  WET BIG II wil de regievpk ook in deze groep plaatsen met zelfstandige bevoegheden. Dit betekent dat oa de SPVer gelijk getrokken wordt met de verpleegkundige specialist desondanks dat deze langer en hoger ( Niveau 7) is opgeleid. Dus de oude problematiek van twee niveaus – nu HBO 5 en 6 -wordt doorgezet naar niveau 6 en 7.

  De anderen beroepen in de zorg, waar de GGZ veel mee te maken heeft: SPH is net als oude HBO V een Niveau 5. Dus ook geen Bachelor. Dit geeft een ongelijkheid in de opleidingen op hetzelfde Niveau, want deze beroepsgroep heeft geen nadelen door Niveau 6.

  Kunnen jullie mijn gedachten volgen????

  Opties
  A; de verpleegkundige specialisten zullen het niet eens zijn met gelijk getrokken te worden. Verpleegkundige specialisten kunnen regiebehandelaar zijn, SPVer niet.Ze zijn regievpk.
  B : het hele drama begint ook bij de SPH. MWD heb ik nog niet uitgezocht.

  Mijn inziens heeft het NL onderwijssysteem een fout in het verleden gemaakt door voor Niveau 5 een Bachelor af te geven. Dat willen ze nu herstellen, want NL heeft de Bologna overeenkomst getekend. Herstel is goed maar niet ten laste van 1 beroepsgroep en er moet ook rechtszekerheid zijn.

  Zou het niet een goede oplossing zijn 1 register te houden en Niveau 6 krijgt net als in ander Europese landen de titel Verpleegkundige BN??? Op deze manier blijven Niveau bepaling en functiedifferntatie gescheiden. De arbeidsmarkt kan dan zelf de functiebeschrijvingen doen.

  Hartelijke groet,
  Kers

  1. Auteur van bericht

Geef een reactie